Embedded Rail system

Het Embedded Rail System van edilon)(sedra Contracting is geschikt voor hoge snelheid en heavy rail. Het ERS wordt gekenmerkt door continue ondersteuning van het spoor en de verwijdering van kleine hardware componenten. Hierdoor worden de lasten beter verdeeld over het spoor en worden piekbelastingen verminderd. Het systeem werd ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen in de jaren 1970 en wordt sindsdien door heel Europa toegepast.

Neem contact op

Spoor aanleggen met inbeddingsverbinding

De sporen die wij bij edilon)(sedra Contracting aanleggen berusten op het ERS. Het belangrijkste element in dit systeem is de 2 component edilon)(sedra Corkelast®, die de rails inbedt in een betonnen of stalen kanaal. Hierdoor hebben de rails gelijke ondersteuning en elasticiteit. edilon)(sedra Corkelast® is een polymeren inbeddingsverbinding, gemaakt van een stug materiaal en een vulmateriaal, zoals kurk. Het ERS is elastisch en duurzaam en zorgt voor stabiliteit in de spoorbreedte. Bovendien biedt het systeem optimale vermindering van geluid en trillingen. Dit is vooral ideaal in grote steden als Gent in België, waar de oude rails in 2016 al zijn vervangen door het nieuwe ERS.

ERS en professioneel spooronderhoud

Een van de met succes opgeleverde projecten van edilon)(sedra Contracting is het ingieten van een spoorsysteem in Banedanmark. Hier werden in 2011 twee betonnen bruggen voorzien van het duurzame en geluiddichte ERS. Nadat het bestaande spoor was verwijderd, werden de stalen goten aangebracht op de bestaande ankers. Met het nieuwe systeem werd niet alleen het geluid verminderd, maar kon ook het afwateringsprobleem van de brug worden verholpen. Naast het ERS leggen we bij edilon)(sedra Contracting ook gestandaardiseerde railsystemen aan en werken we aan het onderhoud van bestaande spoorwegen.

Spoorbaan aanleggen of renoveren

Bij edilon)(sedra Contracting kunt u terecht voor al uw problemen omtrent spoorbanen en -systemen. Wij hebben ruime ervaring met het repareren van spoorsystemen. Uiteindelijk vinden onze specialisten altijd een manier om u te helpen. Bovendien zijn we volkomen transparant over de gang van zaken en maken we van tevoren altijd een kostenanalyse en werkplanning, zodat u nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Bekijk al onze projecten of neem vrijblijvend contact met ons op.

edilon)(sedra | Molenweg 7 | NL-6019 BS Wessem | The Netherlands | T: +31 / (0)475 46 29 28 | F: +31 / (0)475 46 57 56 | Contact us